Please reload

11 ting jeg har lært etter 2 år på Instagram

September 7, 2016

 

Hvis du bare motiveres av likes, kommer du aldri til å lykkes på Instagram. Det er din passion og indre motivasjonen som vil gi deg suksess. 

 

 

1. Strever du med å få likes på bildene dine?  Skaff deg en Kähler-vase. For det er få ting som skaper flere doubletaps enn Kähler. Og er du så heldig at du har den store jubileumsvasen i gull eller kobber er du sikret et realt antall likes nesten uansett hvor dårlig resten av motivet måtte være.

 

2. Det finnes forresten noe som er mer populært enn Kähler, nemlig levende lys. Det er bare å line opp stearinlys på stearinlys, her gjelder ikke prinsippet om at less is more. Flammer har en nærmest en patologisk tiltrekningskraft på folk. Og: Jo større flamme, desto flere likes. Så har du en peis, er det bare å fyre opp. Og er du så heldig at du har en bålpanne i hagen eller på terrassen, så er klikkbonanzaen innen rekkevidde.

 

3. Skal du sette en ekstra spiss på mysfaktoren, er det et #musthave å anskaffe seg et skinn – fortrinnsvis et saueskinn eller 3. Aller best fungerer det med skinn fra norsk spælsau, men villsau er slettes ikke å forakte det heller. #mysbonanza og #kozorama

 

4. Obsobs! Har du postet bilder med skinn i motivet, sier du? Da skal du være forberedt på en skikkelig shitstorm i løpet av natten når dine følgere fra USA trer inn i insta prime time. Da er du en «f***ing animal killing bitch» og de kan ikke med sin beste mening fatte og begripe at du kan pynte hjemmet ditt med «dreadfull dead animals» – gjerne akkompagnert med emotiocons av pistoler og bomber.

5. Du er kanskje av typen som liker du å vise frem prosessen frem til ferdig resultat? Det liker antakeligvis ikke følgerne dine. På insta er det nemlig inspirasjon som gjelder og et halvferdig produkt eller «work in progress» inspirerer overhodet ikke.  Derfor: Maler du en vegg, så vent med å vise den frem til den er ferdig malt. Og da mener jeg helt ferdig, med pynt og stæsj og det hele.

 

6. En annen greie dine Insta-følgere mest sannsynlig ikke liker hvis du befatter deg med interiør, er mennesker på bildet. Faktisk så risikerer du å miste en del følgere som er opptatt av interiør hvis du publiserer motiver som inkluderer mennesker. På den annen side så vil du mest sannsynlig få noen følgere som er mer hører hjemme i livsstils- og fashion-sfæren. En artig digresjon kan i denne sammenheng nevnes: En sympatisk ting med Instagram er - ifølge de som har greie på slikt - at modellene som avbildes gjerne kan fotoshopes litt fyldigere og kortere enn hva de faktisk er. Jeg har erfart at bilder av meg selv uten ansikt er det som fungerer best. 

 

7. Blir du misunnelig på andre kontoer med 100tusenvis av følgere? Vær da klar over at mange av disse kontoene har mange ghost-følgere, det vil si følgere som verken liker eller gir feedback på bildene dine. Mange av disse gohstene er maskingenererte kontoer – såkalte gohstfarmer – kjøpt og betalt. Ikke være en dust å søple til Instagram med falske følgere, er du snill.

 

8. Instagram er et visuelt medium og det burde være åpenbart at fine bilder betyr mye. Det betyr ikke at du må ha et dyrt kamera eller ha mye utstyr. Men du må lære deg å ta gode bilder. Snitt, lys, vinkler og mengde innhold i motivet er ganske avgjørende hvis målet ditt er å få distribuert bildene dine bredest mulig. Det holder fint med et mobilkamera, men skaff deg en redigeringsapp og se hva de flinke gjør.  

 

9. Ha en strategi - tenk gjennom hvordan du vil fremstå. Hva er ditt personlige uttrykk i både  bilder og tekst. Og når det kommer til dette med tekst: Lag gode leservennlige tekster uten skrivefeil og 17 utropstegn. Det går faktisk også an å rydde og lage avsnitt i tekstene. Alt handler om å gjøre det enkelt for leseren.

 

10. «Interiørfamilien» på Instagram er ekstremt hyggelige og oppmerksomme mennesker som heier og løfter hverandre opp og frem, og som er svært rause med likes og kommentarer. Det er sterkt å anbefale å følge opp med samme engasjement og væremåte i retur. Da bygger du gode og viktige relasjoner, og vil på den måten få stadig nye følgere.

 

11. Indre motivasjon og tålmodighet. Vær forberedt på at ting tar tid. Og at du må legge ned myyyye jobb. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS

November 30, 2017

August 8, 2017

Please reload

ARCHIVE

DON'T BE A STRANGER
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by interiorwife (C). Proudly created with Wix.com

Epost: interiorwife@gmail.com

Tel +47 470 111 30

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now