Please reload

SYDENSTEMNING MED BASSENG I HAGEN

June 4, 2017

Betalt annonsørinnhold
Hjemme hos oss føles sommerhalvåret som en eneste lang sydenferie der vi mer eller mindre permanent flytter ut i hagen og nyter livet rundt bassenget.

 

Se det for deg: Solen skinner, du kjenner lukten av grillmat og solkrem, mens lyden av musikk, lek og latter blander seg med plasking og vannsprut fra bassenget som holder 29 grader. Nei, vi er ikke i Syden, vi er i Norge og Oslo tidlig i mai.

 

Tilfeldighetene avgjorde
Det var tilfeldigheter som gjorde at det ble basseng i hagen vår. Det fantes allerede et såkalt basseng fra tidlig 80-tall da vi kjøpte huset. Da vi tok det nærmere i øyesyn forstod vi raskt at vi enten måtte bygge nytt eller grave igjen hullet. Det var takket være Ragnar hos Basseng AS at vi ble overbevist om at å bygge nytt var et langt bedre alternativ enn å fylle igjen hullet. Det har vi siden aldri angret på.

Service i særklasse
Hos Ragnar i Basseng AS fikk vi veldig god veiledning i kjøpsprosessen, og den tillitten vi fikk da, har gjort de til vår faste leverandør av både forbruksvarer, utstyr og tilbehør til bassenget gjennom over 12 år. Og dette er faktisk litt viktig for meg å få frem. Basseng AS fortjener å fremsnakkes, fordi det er så proffe. Og tro meg: Det finnes mange leverandører der ute du bør styre unna.

 

Mye styr og vanskelig?
Det høres flott ut, tenker du, men så har du selvsagt hørt noen rykter om at det er mye styr med basseng. Men, nei, basseng er verken tidkrevende eller vanskelig. Men det er selvsagt noen ting du må gjøre for å leve et lykkelig bassengliv. Her er det viktigste:

 

15 minutter i uka
Vannet i bassenget må renses og reguleres. Til dette bruker man i hovedsak tre komponenter: Klor, algemiddel og PH-regulerende middel. Noen velger også saltvannsbasseng (0,15-0,3 %) fremfor klorvann. Jeg bruker maks 15 minutter i uka fremfor en time i måneden. På denne måten er det mye enklere for oss å holde vannet klart og rent. I tillegg kjører jeg også en såkalt backwash av rensefilteret med jevne mellomrom. Resten går av seg selv – man trykker på en knapp, og vips, så er anlegget i gang, og bassenget renser seg selv. Da er det bare å sette i gang med å nyte.  

 

Oppvarming
Et basseng uten oppvarming, har lav bruksverdi i Norge. Det finnes mange varmekilder å velge mellom, varmepumpe, varmekolbe og solceller. Vi har en såkalt luft-til-vann-varmepumpe som bare er helt fantastisk. Den bruker lite strøm og slår seg automatisk på og av samtidig med renseanlegget. For vår del holder vi jevnt mellom 25 og 29 grader i de 5 til 6 månedene i året bassenget er i drift. I strømutgifter koster det oss ca 5000 kroner. I tillegg bruker vi ca 2000 kr året i klor, PH, algemiddel og diverse annet stæsj man trenger for å kunne nyte bassenglivet fullt ut.

 

Hverdagsluksus
Å ha basseng i hagen er hverdagsluksus vi setter utrolig stor pris på. Badingen trenger ikke planlegges, man simpelthen bare hopper i bikinien og hopper ut i vannet. Ingen behov for å sitte i kø for å kjøre til en overfylt strand der vannet er både skittent og kaldt. Og det er heller ingen problem å ta seg en dukkert om det regner litt. I vannet er det nemlig 29 grader, og når vi kommer opp setter vi oss bare under varmelampen på terrassen om det er litt hustrigt i luften. Et annet aspekt som er verd å nevne: Barna har alltid noe å finne på. Så vurderer du basseng, så er min anbefaling: Go for it!

 

Smarte tips:
Utviklingen på bassengfronten, er stor og det kommer stadig nye ting som forbedrer og forenkler bassenglivet. Her er noen eksempler:

  • Robot som renser vannet: Litt som en robotgressklipper, bare at den svømmer. Jobber hardt uten å klage.

  • Automatisert kjemistyring = bedre resultat og mindre jobb.

  • Saltvannsklorgenerator som lager klor av salt.

Vil du lese mer om basseng, så finner du link til Basseng AS her.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS

November 30, 2017

August 8, 2017

Please reload

ARCHIVE

DON'T BE A STRANGER
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by interiorwife (C). Proudly created with Wix.com

Epost: interiorwife@gmail.com

Tel +47 470 111 30

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now