Please reload

10 SPØRSMÅL OM BASSENG SOM "ALLE" LURER PÅ

June 21, 2017

Betalt annonsørinnhold  

Gjennom årenes løp har jeg fått utrolig mange spørsmål om det å ha basseng. Her er listen over de vanligste spørsmålene med svar fra meg + en rabattkode på regjøringsmidler til deg som allerede har basseng.

 

 

Å basseng ser kult ut, men er det ikke veldig dyrt?

Nja, det blir litt som å spørre om hva en bil koster. Det varierer. De billigste bassengene får man fra rundt 15 000 kroner, de dyreste koster sikker godt over 500 000 kroner. For vår del kostet selve bassenget rundt 50 000 kroner. Så kom støyping og montering, samt kostnader knyttet til området rundt. Jeg vil tro vi snakker om rundt 250 000 kroner totalt, men det er jo allerede 11 år siden....terrassen bygget vi for et par år siden, og kostnaden til den er ikke medberegnet i det beløpet. Jeg anbefaler deg å sjekke hjemmesiden til Basseng AS - her finner du mye informasjon og priser på de forskjellige bassengtypene.

 

Så hvordan går man frem for å få basseng?

For det første må du ha et hull å sette bassenget ned i. Hvor mye arbeid det er, varierer selvsagt med grunnforholdene. Må du sprenge bort stein blir det selvsagt dyrere enn om du bare skal grave ut jord og leire. Bassengene kommer i mange varianter. Vårt var et byggesett som ble fylt med betong i veggene oppå en støpt betongplate. I dag kommer mange basseng ferdig støpt og settes rett ned i hullet. I tillegg finnes det veldig billige stålplatebassenger. Som så ofte ellers så avgjør prisen kvaliteten. Det lønner seg å legge ned litt penger i kvalitet, det er nå i hvertfall vår erfaring.

 

Men basseng i Norge, er ikke det dumt? Det er ikke akkurat Syden-temperaturer her, liksom.

Å lage basseng uten oppvarming er en dårlig ide, både her og i syden. Det finnes flere ulike oppvarmingskilder. Varmekobler drevet av strøm, solcellepanel og varmepumper. Vi har en luft til vann-varmepumpe som vi er veldig fornøyd med. Da holder vi jevnt en temperatur på 29 grader gjennom sesongen, det koster oss ca 3000 i strøm pr sesong.

 

Så hvor lang vil du si sesongen er? 

Vi bader fra tidlig mai til slutten av september, med noen variasjoner fra sesong til sesong, selvsagt.

 

Så hva gjør du når vinteren kommer? 
Da stenger vi ned bassenget og dekker det til. Vinterstengingen tar ca en times tid med arbeid. Vi har en hjemmesnekret løsning med impregnerte (2tom4tom) som vi legger i et rutenett over bassenget og så legger duk og presenning over den igjen. Det funker som gull og tåler uten problem en meter med snø. Det finnes også flere andre løsninger, blant annet stålplater.

 

Men hvordan holder du egentlig vannet rent?

Det er flere systemer og tiltak som jobber parallelt med det. Motoren pumper vannet gjennom et sandfilter som renser det. Fordi vi har både bunnsluk og skimmer, blir hele bassenget renset bare ved å trykke på en knapp. I tillegg bruker vi selvsagt klor, algemidler og såkalt flokking som gjør vannet klart. Så har vi også en liten hov vi ved jevne mellomrom drar over overflaten for å fjerne småting som faller ned i vannet, løv for eksempel. Det meste går av seg selv. Det finnes også mange andre løsninger, vannsugere etter støvsugerprinsippet og robot som rusler rundt oppi bassenget og rengjør mens du nyter livet på land. Men personlig slår vi et slag for bunnsluket: Aldri bygg basseng uten bunnsluk J Det er et råd vi er evig takknemlige for at vi fikk fra Basseng AS da vi bygget vårt basseng. Det har spart oss for mye arbeid. Så hør på erfarne bassengfolk :)

 

Men du snakker om motor og varmepumpe? Betyr det at det er mye bråk? Og hvor er det det står?
Nei, vi hører ikke verken motor eller varmepumpe. Vi har laget et lite teknisk rom under plattingen hvor alt det tekniske utstyret er plassert.


Å det høres bra ut. Men si meg, kan man bare bygge et basseng? Eller må man søke om det? 
Ja, man må søke. Det er en ganske enkel prosess, men man må søke for å få tillatelse. Det er viktig at du har søkt, så slipper du mye pes i ettertid. Sjekk med kommunen du bor i, reglene kan være noe ulike fra kommune til kommune. 

 

Ok, men dette med kjemikalier, er det vanskelig? 
Nope. Det bruker vi et lite kvarter på hver uke. Vi prioriterer jevnt vedlikehold fremfor skippertak. Da går det mindre tid og vannet blir bedre. Det med klor og ph-verdi, og disse tingene, det er helt selvforklarende. Men det er smart å ha en rutine på det. 

 

Hva med sikkerheten? Er det ikke farlig med basseng?

Jo, det følger et stort ansvar med å ha basseng. Hos oss er det alltid minst en voksen til stede når barn bader. Til små barn er det selvfølgelig viktig med flyteutstyr. Bassenget er dypt, og dernest er det selvfølgelig viktig at det dekkes til når det ikke er i bruk. Dette for å forhindre at både to og firbeinte faller oppi. Hos Basseng AS kan du få gode råd om sikkerhet og det ansvaret som følger med det å ha basseng J

 

Rabattkode:

Koden "interiorwife5" gir deg 5 % ekstra rabatt på kampanjen som Basseng AS har på hele Star Brite rengjøringsserien i uke 25 og uke 26. Du finner link til produktene her.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS

November 30, 2017

August 8, 2017

Please reload

ARCHIVE

DON'T BE A STRANGER
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by interiorwife (C). Proudly created with Wix.com

Epost: interiorwife@gmail.com

Tel +47 470 111 30

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now