10 ting du lurer på når du skal pusse opp badet!


Betalt annonsørinnhold

Sugen på å pusse opp badet, men vet ikke hvor du skal starte? Kanskje denne lista med spørsmål og svar kan få deg på rett vei?

1. Jeg har lyst til å pusse opp badet, men aner ikke hvor skal jeg starte?

Begynnelsen er kanskje den morsomste fasen av en baderomsoppussing. Start på Instagram, her er det uendelig med inspirasjon, for eksempel hos @rørkjøp . En annen smart tilnærming er å søke på noen gode hashtagger. #baderomsinspo #bathroominspiration osv. Ellers kan jeg tipse om at Romerike Bad har åpnet Norges første våtromsstudio i samarbeid med Rørkjøp som du kan lese mer om her, og er du i nærheten kan jeg anbefale på det sterkeste å ta en tur innom.

2. Inspirasjon er vel å bra, men der ser man jo ikke hva ting koster?

Det er sant. Og når den første inspirasjonsfasen er gjennomført, kan det være lurt å gå inn til Rørkjøps nettsted, der kan man se om drømmene er gjennomførbare innenfor et budsjett.

3. Budsjett ja, hva koster egentlig et bad nå om dagen? Godt spørsmål. Skal du rehabilitere et bad, så er det nok like godt å forberede seg på at det blir dyrt. 250 000,- er en god tommelfinger-regel, men bli ikke overrasket om det passerer 300 000,- hvis du velger løsninger litt utenom standard.

4. Shit banditt, det var dyrt! Og hvem vil vel ha standardløsninger…nei, skal jeg ha nytt bad, da skal det være et bad med wow-faktor. Hvordan får jeg det til? Bruk god tid på planlegging. Jeg kan virkelig ikke få understreket hvor viktig det er å planlegge godt. Begynn gjerne flere måneder før selve rehabiliteringen. Og innhent gjerne hjelp fra profesjonelle. Selv fikk jeg hjelp fra interiørarkitektene i Unilon. Det kan du lese mer om her hvis du vil. Den bistanden er uvurderlig fordi de har tenkt på ting som du garantert ikke har tenkt på. Slik som rett lyssetting, for eksempel.

5. Ja, apropos lys, jeg har hørt at det er skikkelig vanskelig? Ja, det har du vel egentlig helt rett i. Lyssetting er vanskelig og dessuten snakker vi her om lys i et våtrom = mange regler å forholde seg til. Det du trenger er en god lysplan.

6. Ja, regler, ja, jeg har hørt det er sjukt mye regler og forskrifter som gjelder for baderomsoppussing. Hvordan finner jeg ut av det?

En god entreprenør har full oversikt over dette. Hos Rørkjøp kan du velge mellom 400 rørleggerbutikker med fagfolk som kan ALT om både regler og forskrifter.

7. Oh, det hørtes dyrt ut? Kan man ikke gjøre det selv?

Her har jeg bare et klart råd: Nei! Bad kan man – med mindre man er proff – ikke pusse opp selv. Det er så mye som kan gå galt, slik som valg av materialer og tekniske ting – regler, forsikring, papirer/godkjennelser osv. Nei, styr unna og overlat dette til proffene (les mer om det her).

8. Ok, skjønner, jobben må overlates til proffer. Men stilen, den skal jeg velge selv. Hva er det som gjelder på baderomsfronten nå om dagen?

Å ja, da er vi over på det som er moro igjen. Og når det gjelder stilretninger, så skal jeg lag en egen sak om det som du kan lese mer om senere.

9. Å, så bra. Men du, en annen ting, jeg har hørt at sånn japansk dusjtoalett blir mer og mer vanlig. Hva tenker du?

Oh, yeah, det er siste skrik, og kan anbefales på det sterkeste. Det koster litt, men du verden for en komfort. Da snakker vi spa, da. Men hvis du bor i en toroms som du vet du skal selge om et år, så vil jeg ikke anbefale å investere i dette. Men hvis du pusser opp for å bo der, så vil jeg absolutt anbefale et dusjtoalett. Og har du ikke råd til å kjøpe det nå, så sørg i hvertfall for å legge opp strøm sånn at det lett kan installeres senere. 10. Ok, takk for tipset. Men du, en siste ting? Dusj eller badekar? Ja takk, begge deler, svarer jeg. Men har man bare plass til en av delene, så hadde jeg valgt badekar med dusjløsning i. Så får du i både pose og sekk!

Ble du inspirert til å lete etter badekar nå? Se noe av utvalget hos Rørkjøp her.

#mikrosement #oppussing #baderom #interiorwife #kartellbylaufen #arnejacobsen #baderomsinspo #baderomsinspirasjon

RECENT POSTS

ARCHIVE

DON'T BE A STRANGER

Epost: interiorwife@gmail.com

Tel +47 470 111 30

© 2017 by interiorwife (C). Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now