top of page

Lønnsomt og viktig vedlikehold av bassenget


Betalt annonsørinnhold

Disse viktige tipsene må du følge hvis du vil ha et bekymringsløst bassengliv og disse produktene er anbefalt.

(Denne artikkelen ble også publisert på Basseng.no sin nettside i 2019)

​Skimmernett – stopper skitten før den går i filteret Skimmernett er et veldig enkelt og rimelig hjelpemiddel for å stoppe store deler av skitten som ellers går i sandfilteret. Skimmernett er et meget finmasket nett (ligner på en nylonstrømpe) som settes i korga i skimmeren. Med skimmernett i korga til skimmeren sparer du deg for noen backwash. Husk også å bytte nettet regelmessig, særlig om høsten når det kommer blader i bassenget. Kommer i pakker på 12 stk.

Les mer om det her: https://www.basseng.no/rengjoring/rengjoringsmidler/rengjoring-toucan/skimmer- nett-12stk )

Skimmer Lily – holder randen i vannskorpa gullende ren Sminke, solkrem og det du ellers har i huden av partikler og skitt gjør at randen i vannskorpa blir tilgriset. Men fortvil ikke; med Skimmer Lily i korga på skimmeren så holder hun randen ren. Det kommer 6 stk i hver pakke, og må byttes etter 4 til 6 uker.

Mer info finner du her: https://www.basseng.no/rengjoring/rengjoringsmidler/rengjoring-toucan/skimmer- lily-6stk )

Randrengjøringsspray Av og til så trenger Skimmer Lily litt hjelp av en rengjøringsspray som du bruker direkte på randen i vannskorpen. Denne er egnet til både glassfiberbasseng, liner og fliser. Sprayen virker umiddelbart, har ingen syrer, angriper ikke huden, skader ikke bassenget og er veldig enkel å bruke. En boks holder til 40 meter vannlinje og du sprayer på i korte seksjoner– lar den virke i 30 sekunder – og tørker lett av med ei lys fille eller en vaskehanske. Deretter kan det være lurt å spyle bassenget over vannlinjen med rent vann.

Trenger du mer info, sier du? Klikk deg inn her da, vel: https://www.basseng.no/rengjoring/rengjoringsmidler/rengjoring-star- brite/starbrite-randrengjoring-spray-650-ml

​Rengjøringsspray til varmepumpe Har du sett all skitten som setter seg i gitteret på baksiden av varmepumpen? Gitteret heter fordamperbatteri på fagspråket og når det ikke rengjøres, så senkes virkningsgraden på varmepumpen. Det betyr økte strømutgifter. Men med denne rengjøringssprayen så sørger du for at luften kommer mer effektivt ut av varmepumpen, og virkningsgraden stiger, mens strømutgiftene synker. Sprayen kan også brukes til generell rengjøring av varmepumpen. Vedlikehold, baby, det er litt kjedelig, men det er sabla viktig.

Mer om sprayen kan du lese her: https://www.basseng.no/oppvarming/tilbehor-varmepumper/varmepumpe- rengjoring

Skurebørste til basseng Dette er rett og slett en skrubbebørste med håndtak og svamp som er ideell til rengjøring av vannlinjen. Denne bruker du sammen med randrengjørings-sprayen.

​Rengjøring til Roll-Safe sikkerhetstrekk Denne smartingen rengjør og beskytter Roll Safe Sikkerhetstrekk, men også plastvegger og oppblåsbare basseng, rammeverk, presenning, plast-stiger og jeg vet ikke hva. En spray rekker til ca 35 kvadratmeter trekk, og både rengjør og beskytter i en og samme behandling. Den er enkel og rask å bruke, og du trenger ikke skylle med vann etterpå. Bare rett og slett spray på overflaten og tørk av med en ren microfiber- eller bomullsklut. Enklere blir det vel rett og slett ikke.

Detaljene finner du her: https://www.basseng.no/rengjoring/rengjoringsmidler/rengjoring-star- brite/starbrite-rengjoring-roll-safe-sikkerhetstrekk-spray-650-ml

​Svamp av type Magic En magisk svamp som øyeblikkelig fjerner skitt og merker, riper, sorte streker og belegg. Utmerket for vannlinje, vegger og gulv i basseng, men også til gulvlister, dusj, badekar, kraner m.m. innendørs. Dette er alle småbarnsforeldres hemmelige våpen i kampen mot tusj og kulepenner og det som verre er, og den kan altså også brukes på bassenget  Test alltid i et hjørne før en grundig rengjøring. Deretter fukter du svampen, gnir flekkene regelmessig. Til slutt så skyller du og tørker den rengjorte overflaten. Bytt svamp når de to hvite flatene har nådd det gule skillet.

Ja, du trykker her hvis du trenger mer info: https://www.basseng.no/rengjoring/rengjoringsmidler/rengjoring-star- brite/starbrite-magic-svamp

​Starbrite - pussemiddel til stigen Minst like viktig som å pusse sølvtøyet til 17.mai, er det å pusse bassengstigen til sommersesongen. Starbrite er til rengjøring av stiger og annet rustfritt stål. Pussemiddelet rengjør og polerer krom, rustfritt stål, messing og kobber. Den beskytter mot også mot korrosjon, falming, flekker og rust-hull. Den er enkel å bruke, har en varmebestandig polish, og både renser, polerer og beskytter samtidig. Påfør litt pussemiddel på en ren klut og smør direkte på materialet. La det så tørke, før du polerer med en ren klut, og voilà så har du en stige med strålende glans!

Mer info? klikk her: https://www.basseng.no/utstyr/stiger-og-tilbehor/hengsler-fester-tilbehor-til- stige/starbrite-rengjoring-stiger-rustfritt-stal-250-ml

RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page